Sunday, 23 August 2015

 

Banana & Coklat Pan Cake

Bahan-bahan
1 cawan tepung gandum
1 sb gula
sedikit garam
1 sb susu tepung
2 biji pisang
coklat chip
air/minyak

caranya
1. Masukkan tepung, susu tepung, garam & gula dalam mangkuk, gaulkan semuanya, kemudian masukkan air sedikit demi sedikit hingga menjadi batter yg lembut
2. Pisang kupas dan potong serong
3. Panaskan kuali leper, sapukan sedikit mimyak, kemudian ceduk sesenduk, tuangkan keatas kuali, ratakan nipis & bulat.
4, Bila tepi cre dah kering di tepi, tebalikan, kemudian susun pisang sebelah bahagian saja, kemudian taburkan coklat cip.
5. Tutupkan bahagian yang tiada pisang di atasnya kemudian angkat, ulangi hingga habis batter.
6. Potong & hidang  

No comments:

Post a Comment